Houdt u van rust en ruimte dan geniet u in de Creuse volop!

De streek van De Limousin bestaat afwisselend uit grasland en bos. Het is een overwegend agrarische streek met veel landelijke dorpjes. Deze regio maakt deel uit van het Centraal Massief van Frankrijk.

Het departement Creuse, genoemd naar de gelijknamige rivier, maakt onderdeel uit van de Limousin. Het landschap in dit groene en dun bevolkte gebied bestaat uit heuvelen, houtwallen, stenen muurtjes, bosschages en bossen en wordt doorsneden door rivieren, beekjes en paden. De Creuse staat dan ook bekend als het groene hart van Frankrijk en is het gebied met de grootste biodiversiteit aan flora en fauna van Frankrijk.

De weiden worden als het ware gedecoreerd met het bruin en wit van de Limousin- en Charolais kuddes. Ook treft u veel wild aan w.o. herten, vossen, wilde zwijnen etc. Het Creusedal telt vele pittoreske plaatsjes die vastgelegd zijn door menig kunstschilder.

Het klimaat is door de centrale ligging een mix van land- en zeeklimaat. M.a.w. in de winter kan het koud worden maar daar staat tegenover dat het in de zomermaanden bijzonder aangenaam vertoeven is met gemiddelde temperaturen tussen de 23 en 30 graden.

In deze streek zult u geen grootschalige toeristische attracties vinden. Het is een streek waar u heerlijk kunt genieten van het leven op het Franse platteland en de natuur. De Fransen spreken niet voor niets van La France Profonde: het ware, onaangetaste en oorspronkelijke Frankrijk. De bewoners van de streek zijn gemakkelijk in het contact. Een praatje wordt op prijs gesteld.

Naast wandelen in de omgeving van het huis kunt u ook prima met de mountainbike de bossen en heuvels in. Er zijn kaarten met routes in het huis aanwezig. Blijft u liever op de verharde weg, dan bieden de landweggetjes (asfalt) een uitgebreid netwerk om er heerlijk met de racefiets of e-bike op uit te trekken.

Ook biedt de VVV in Ahun u allerlei informatie over activiteiten tijdens uw verblijf en/of wandelroutes die te downloaden zijn.